Havenland Run & Walk

In 2022 is de Havenland Run & Walk te gast in Grenspark Groot Saeftinghe. Lopers én wandelaars ontdekken er een uniek gebied op de grens tussen Vlaanderen en Nederland. Hier zie je hoe haven, landbouw en natuur samen komen in een verrassende mix.

We starten en finishen in een van de mooiste dorpjes van ons land: Prosperpolder. Ontdek de unieke polder, de regio van het Verdronken Land van Saeftinghe én het bijzondere centrum van Doel. Telkens met de machtige haven op de achtergrond.

Op zondag 13 november is het zowel aan de wandelaars als de lopers om dit unieke gebied te ontdekken. Nieuw dit jaar: ook voor de wandelaars voorzien we een tocht van 19km! Als wandelaar en loper heb je de keuze uit 3 afstanden: 8.5, 12.5 of 19km.

DAGEN
UUR
MIN
SEC

Praktische info

Parcours

Teaser

Video afspelen

Foto's van vorige edities

Loop of wandel mee voor het goede goel!

Rietveld Kallo

‘Rietveld Kallo’ is een recent aangelegd natuurgebied dat vooral bestaat uit diepe en ondiepe plassen met rietvegetaties die in ontwikkeling zijn. Natuurpunt werkt hier met haar vrijwilligers van de afdeling Waasland aan een beheer met het oog op uitbreiding en behoud van de rietkragen. (+ logo Natuurpunt)

Bijzondere vogelsoorten zoals de kleine karekiet en rietgors laten zich hier spotten. Steltlopers zoals de grutto of scholekster komen hun kostje bij elkaar scharrelen in de ondiepe plassen en ook de kleine en grote zilverreiger laten zich hier bewonderen.

Op de zuidelijke bufferdijk werden inheemse struiken zoals hazelaar, Gelderse roos en Spaanse aak aangeplant om zangvogels aan te trekken. Je vindt er ook drie paddenpoelen die speciaal werden aangelegd voor de zeldzame rugstreeppad.

Ook jij kan dit goed doel steunen door bij je inschrijving €5 extra te betalen.