Feeërieke avondwandeling en prachtige ochtendloop in groen havendecor

Golazo
Golazo

Op 6 en 7 november vindt in Kallo, deelgemeente van Beveren, de vierde editie van de Havenland Run & Walk plaats. Op zaterdagavond verkennen de wandelaars het parcours, met de lichtjes van de haven op de achtergrond. Op zondagochtend komen de lopers aan de beurt voor een tocht door het mooiste stukje groen in de Antwerpse haven.

In het groene havengebied rond Kallo worden drie parcoursen uitgetekend. Op zaterdagavond kan er 8 of 12 km gewandeld worden. Zondagochtend kunnen dezelfde afstanden gelopen worden én staat er een uitdagende halve marathon voor lopers op het menu. De looptocht van 8 km kan je solo of in duo doen. Die tweede optie betreft de zogenaamde CM-Duorun, waarbij twee lopers verbonden zijn via een buddyline, een elastische band die je aan je pols bevestigt. Zo kan je makkelijk samen het traject van 8 km lopen.

Start en finish van alle afstanden van de Havenland Run & Walk bevinden zich op de terreinen van KSK Kallo. Van daaruit voert het parcours de deelnemers langs het Rietveld, een recent aangelegd natuurgebied van Natuurpunt dat vooral bestaat uit diepe en ondiepe plassen met rietvegetaties die in ontwikkeling zijn. Deelnemers aan de Havenland Run & Walk kunnen er bij hun inschrijving voor kiezen om 5 euro extra te betalen, een bedrag dat integraal naar dit project van Natuurpunt zal gaan.

Andere bezienswaardigheden onderweg zijn onder andere Fort Sint-Marie, het gezellige dorpscentrum van Kallo, … en natuurlijk de imposante kranen en schepen in de haven. De haven verlies je tijdens de Havenland Run & Walk nooit uit het oog.

Boudewijn Vlegels, voorzitter Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO): “De Havenland Run & Walk vormt de ideale gelegenheid om kennis te maken met de diversiteit van dit gebied. Enerzijds is er de Waaslandhaven met haar typische bedrijvigheid, imposante installaties en schepen. Anderzijds vind je hier ook heel wat plekjes waar je tot rust kan komen tijdens een wandeling of looptocht. Die mix is trouwens kenmerkend voor het volledige Havenland-gebied. We hopen dan ook dat heel wat havenmedewerkers en hun familieleden of vrienden opnieuw deelnemen om zo ook die andere kant van hun werkomgeving te ontdekken.”

Jacques Vandermeiren, CEO van Port of Antwerp: “Port of Antwerp ondersteunt tal van sportinitiatieven omdat sport en beweging mensen verbindt, drempels verlaagt en zorgt voor verrassende ontmoetingen. Ik hoop dat ook dit jaar mensen hun sportieve grenzen verleggen door deel te nemen aan de Havenland Run & Walk en dat ze de haven op een unieke manier ontdekken.”

Marc Van de Vijver, burgemeester van Beveren: “De Havenland Run is het ideale event om al sportend een prachtig stukje natuur van Beveren te ontdekken. De combinatie van verstilde natuur en de bedrijvigheid in de Waaslandhaven, kenmerkend voor deelgemeente Kallo, vormt een uniek decor voor dit sportevenement.” Schepen van Sport Katrien Claus vult aan: “De Havenland Run is ondertussen een vaste waarde in Kallo die vele sportieve Beverenaars, maar ook sporters van ver buiten de gemeentegrenzen, charmeert.”

Deel dit bericht