Zesde editie Havenland Run & Walk heeft zondag groen havengebied rond Kallo opnieuw als decor

Golazo
Golazo

Op zondag 12 november vindt de zesde editie van de Havenland Run & Walk plaats. De wandelaars en lopers maken met Kallo als start- en aankomstplaats een tocht van 8, 12 of 21 km door een verrassend groen stukje van de Waaslandhaven. Online inschrijven kan nog tot en met zaterdag. Zondag ter plaatse inschrijven is ook mogelijk.

De Haveland Run & Walk biedt een fascinerende mix van sportief bewegen, havenbedrijvigheid en groene landschappen. Het loop- en wandelevent keert na de editie van vorig jaar in het Grenspark Groot Saeftinghe terug naar de roots in Kallo. Start en finish liggen zondag aan de terreinen van KSK Kallo in de Kapeldijkstraat.

Het parcours slingert door het stemmige dorpscentrum van Kallo, natuurgebied het Rietveld, langs Fort Sint-Marie en nog veel meer cultuurhistorische plekjes en verrassend groene oases in het havengebied. Al zijn op de achtergrond machtige kranen en containers ook altijd en overal aanwezig.

De lopers mogen zondag eerst op pad. Zij vertrekken tussen 9u en 10u15, afhankelijk van de gekozen afstand: 8, 12 of 21 km. De wandelaars van die langste afstand kunnen tussen 10u30 en 11u aan hun tocht beginnen, die van de 12 en 8 km tussen 10u30 en 13u.

Samen met haar partners hanteert de organisatie net als de voorbije jaren een ecocharter. Respect voor de omgeving staat voorop. Zo zullen bijvoorbeeld bij alle bevoorradingen, zowel onderweg als aan de finish, plastic wegwerpbekers uit den boze zijn. Alle deelnemers dienen gebruik te maken van hun eigen beker.

“De Havenland Run & Walk is met zes edities een gevestigde waarde als sportevenement in onze gemeente”, zegt schepen van Sport Lien Van Dooren van de gemeente Beveren. “In het aanbod zit voor ieder wat wils. Zowel geoefende lopers als recreatieve wandelaars kunnen genieten van een unieke looproute of wandeling met de prachtige natuur van het Rietveld Kallo, het gezellige dorpscentrum van Kallo en de grootse haven van Antwerpen als decor. Op deze manier kunnen de deelnemers kennismaken met de groene gordel rond de haven.”

Online inschrijven voor de Havenland Run & Walk kan tot zaterdagavond 11 november 23u59. Late beslissers kunnen zondag ter plaatse inschrijven.

Deel dit bericht