Havenland Run & Walk: ontdek Grenspark Groot Saeftinghe al lopend of wandelend

HavenlandRun

Op zondag 13 november blaast de Havenland Run & Walk vijf kaarsjes uit.  Na vier edities in en rond Kallo, zijn lopers en wandelaars dit jaar te gast in het Grenspark Groot Saeftinghe. Vanuit start- en aankomstplaats Prosperpolder ontdekken ze een uniek gebied op de grens tussen Vlaanderen en Nederland tijdens een tocht van 8,5, 12,5 of 19 km. Inschrijven kan via www.havenlandrun.be.

De Havenland Run & Walk gaat vreemd dit jaar. Na vier succesvolle edities in en rond Kallo verhuizen we voor een jaartje naar het Grenspark Groot Saeftinghe, een uniek natuurgebied pal op de grens tussen Vlaanderen en Nederland.

Start en aankomst liggen dit jaar in een van de mooiste dorpjes van ons land: Prosperpolder, een gehucht van 200 inwoners in het midden van … de polders. Deelnemers kunnen kiezen tussen drie afstanden: 8,5, 12,5 of 19 km. Voor het eerst kunnen ook de wandelaars kiezen voor de langste afstand. In tegenstelling tot de voorbije jaren worden de Run en Walk op dezelfde dag afgewerkt. De lopers openen zondagochtend de sportieve debatten, vanaf 11 uur trekken de wandelaars de natuur in.

Verdronken Land van Saeftinghe

Onderweg ontdekken lopers en wandelaars een buitengewoon stukje natuur: robuuste Scheldepolders, de regio van het Verdronken Land van Saeftinghe én het bijzondere centrum van polderdorp Doel. Het Grenspark Groot Saeftinghe staat ook bekend om zijn vogelbiodiversiteit. Zo spot je er ’s winters grote groepen ganzen, kiekendieven en zelfs roofvogels zoals de zeearend. Op de achtergrond bepaalt de machtige Antwerpse haven nog steeds het panorama. Haven, landbouw en natuur komen hier samen in een verrassende mix.

“De Havenland Run & Walk bleek de voorbije jaren de ideale gelegenheid voor Port of Antwerp-Bruges en Maatschappij Linkerscheldeoever om sporters het veelzijdige karakter van de haven van Antwerpen te laten ontdekken”, klinkt het bij beide naamsponsors. “Doordat wandelaars en lopers deze editie te gast zijn in Grenspark Groot Saeftinghe maken ze nu kennis met een uniek gebied dat nét buiten de haven ligt, maar er onlosmakelijk mee verbonden is. Samen met de andere partners die het grenspark vormgeven, werken we aan een evenwicht tussen haven, natuur en landbouw.”

CM-Duorun

Wil je samen met je partner, vader, moeder, dochter, zoon, beste vriend of vriendin de polders in? Dan is de CM-Duorun een leuke uitdaging. De bedoeling is om samen het parcours van 8,5 kilometer af te leggen, terwijl je van start tot finish met elkaar verbonden bent met een lint. Zeg maar: de ultieme sportieve vriendschaps- of relatietest.

PRAKTISCHE INFO HAVENLAND RUN & WALK

Havenland Run & Walk, zondag 13 november
Start & aankomst: Jeugdcentrum Prosperpolder – St-Engelbertusstraat 5, 9130 Beveren

Programma 

Havenland Run

  • 9u00-9u30: vrije start 19 km
  • 9u30-10u00: vrije start 12,5 km
  • 10u00-10u30: vrije start 8,5 km + CM-Duorun

Havenland Walk

  • 11u00-12u00: vrije start 19 km
  • 11u00-13u30: vrije start 8,5 en 12,5 km

Deel dit bericht