Laatste tips voor jouw Havenland Run & Walk!

2020 - Havenland Run & Walk (6)

Zaterdag of zondag sta jij aan de start van de Havenland Run & Walk. Hopelijk ben je volledig klaar om de poldergrond van Kallo te trotseren!

Lees zeker onderstaande tips & tricks goed door, ze brengen je alvast een stapje dichter bij de finish.

 1. Op vertoon van je e-ticket kan je op zaterdag 6 november (vanaf 17u) of zondag 7 november (vanaf 8u) jouw polsbandje of borstnummer aan de inschrijvingszone bij KSK Kallo afhalen. Geen e-ticket ontvangen? Check dan zeker de spamfolder van je mailbox.
 2. De start? Die ziet er dit jaar iets anders uit: je kan vrij starten binnen het daarvoor voorziene tijdsslot. Voor wandelaars is dit op zaterdagavond tussen 17u en 19u. Lopers kunnen enkel deelnemen op zondagochtend:
  • Tussen 9u en 9u30 voor de 21 km
  • Tussen 9u30 en 10u voor de 8 km en CM-Duorun
  • Tussen 10u30 en 11u30 voor de 12 km
 3. Omwille van de spreiding van het aantal deelnemers en het principe van vrije start zullen we NIET werken met het Covid Safe Ticket. Er zal wel een mondmaskerplicht gelden op de eventsite, vlak voor de start en na de finish (voor alle deelnemers ouder dan 12 jaar).
 4. Je kan gebruik maken van de parking bij DEME (Scheldedijk 30, 2070 Zwijndrecht). Van hieruit neem je de shuttlebus naar KSK Kallo, elke 10 minuten rijdt er een bus. Hoe geraak je aan de parking? Of kom je met DeWaterbus? Alle mobiliteitsinfo vind je op de website. Zet de GPS uit. Kallo dorp is voor een stuk afgesloten. We vragen je om uitsluitend op de aangegeven parking te parkeren. De politie zal optreden tegen wildparkeerders.
 5. Wandel je mee op zaterdagavond? Vergeet dan zeker geen zaklamp of headlight! Het grootste deel van het parcours is niet verlicht en onverhard. Je kan ook ter plaatse in de shop een headlight kopen voor € 8.
 6. Het parcours is volledig bepijld. De te volgen pijlen tonen we vlak voor de start. Zoals bij de meeste trailwedstrijden zijn er geen km-borden voorzien.
 7. De exacte afstanden (voor wie geen bochten afsnijdt ?) zijn:
  • 8 km
  • 12,3 km
  • 21,5 km
 8. Wees steeds verstandig, luister naar je lichaam en hydrateer voldoende, zeker ook voorafgaand aan je wedstrijd! Op zaterdagavond is er voor de wandelaars 1 bevoorradingspost onderweg met water, snacks én… een verrassing. Ook aan de finish is er nog een bevoorrading voorzien. Op zondag voorzien we voor de lopers 1 bevoorrading voor de 8 km, 2 bevoorradingen voor de 12 km en 3 bevoorradingen voor de 21 km, steeds met water, sportdrank en snacks.
 9. Samen schoon schip maken! De Havenland Run wordt op een milieubewuste manier georganiseerd. Ontdek hier hoe ook jij je steentje kan bijdragen.
 10. Uiteraard willen we het afval ook tot een minimum beperken, daarom zullen er geen wegwerpbekers beschikbaar zijn op de bevoorradingspost. Je zal dus je eigen bekertje of flesje moeten meenemen. Je kan dit ook ter plaatse voor de wedstrijd in de shop kopen voor € 3.
 11. Heb je nog geen T-shirt van de Havenland Run besteld? Je kan ter plaatse in de shop nog een T-shirt kopen voor € 12. (zolang de voorraad strekt).
 12. Een gratis bewaarplaats sporttassen is voorzien vlakbij de inschrijvingen (enkel op zondag!). Losse kledingstukken of plastic zakken worden niet aanvaard. Zorg dus dat je een goed sluitende (sport)tas meebrengt om je spullen in te steken. Neem zeker ook een paar droge schoenen mee voor nadien.
 13. Na de run kan je een warme douche nemen en je omkleden in de kleedkamers van KSK Kallo. In de kantine serveren we het bier koud en de soep warm! Let op: we houden ons aan de geldende coronamaatregelen voor de horeca. Je krijgt dus enkel toegang tot de kantine na het scannen van je Covid Safe Ticket.
 14. Heb je nog vrienden, kennissen of familieleden die zich willen inschrijven? Inschrijven kan nog steeds online t.e.m. vrijdagavond of ter plaatse op zaterdagavond vanaf 17u of zondagochtend vanaf 8u.

Deel dit bericht