Lopen en wandelen in het groen met de haven van Antwerpen als achtergrond

2_06043314_havenland2019

Op zaterdag 2 en zondag 3 november is er opnieuw de Havenland Run & Walk in Kallo Beveren. Lopen in het donker langs de lichtjes van de Schelde? Of liever een ochtendwandeling om de sfeer van de haven te proeven? Ook in 2019 kunnen deelnemers genieten van een prachtig stukje natuur met als achtergrond de haven van Antwerpen. Polderdorp Kallo vormt het groene decor van het evenement.

De start en finish liggen bij KSK Kallo. Na de start voert het parcours je langs het Rietveld Kallo, voorbij Fort Sint-Marie, het dorpscentrum,? De haven verlies je nooit uit het oog. Deelnemers kunnen op zaterdagavond kiezen voor 7 of 12,5 km. Op zondagochtend is er opnieuw een 7 km, maar ook een 13 en 24,5 km.

“Vorig jaar vonden ruim 2500 lopers en wandelaars de weg naar dit verborgen stukje groen vlakbij Antwerpen. De reacties over de omgeving waren unaniem lovend”, zegt Greg Broekmans van Golazo sports. “Wat het helemaal uniek maakt is de grootsheid van de haven op de achtergrond. Daarom bieden we naast een ochtendeditie opnieuw een avondeditie aan. De stille natuur met daarnaast de Schelde en de duizenden lichtjes van de haven zorgen voor een fantastisch schouwspel.”

Nieuw dit jaar is de CM-Duorun op zondagochtend. Deelnemers kunnen er voor kiezen om het parcours van 7 km per 2 af te leggen. Letterlijk! De lopers zijn met een buddyline aan elkaar verbonden, en krijgen bij inschrijving ook matchende loopshirts.

Toegankelijk groen

Peter Van de Putte, directeur MLSO: “De Havenland Run & Walk is voor Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO) de ideale gelegenheid om het veelzijdige karakter van de Waaslandhaven als deel van de haven van Antwerpen te tonen. De meesten denken meteen aan industrie of containerschepen, maar weten niet dat er ook heel wat toegankelijk groen is, waar je kan genieten van de rust en het uitzicht. Na het succes van de eerste editie vorig jaar willen we nog meer mensen laten kennis maken met deze unieke omgeving. En dan denk ik niet alleen aan sportievelingen uit de ruime omtrek, maar zeker ook aan de vele medewerkers in de bedrijven in de haven.”

“Port of Antwerp ondersteunt tal van sportinitiatieven omdat sport en beweging mensen verbindt, drempels verlaagt en zorgt voor verrassende ontmoetingen. Ik hoop dat ook dit jaar mensen hun sportieve grenzen verleggen door deel te nemen aan de Havenland Run & Walk en dat ze de haven op een unieke manier ontdekken”, aldus CEO van Port of Antwerp Jacques Vandermeiren.

Ook gemeente Beveren is enthousiast over een nieuwe editie van dit sportevenement op hun grondgebied. Burgemeester Marc Van de Vijver: “De Havenland Run & Walk is de gelegenheid bij uitstek om al sportend een minder gekend, maar fascinerend stukje van Beveren te ontdekken. Deelgemeente Kallo vormt met de combinatie van natuur en een wereldhaven, een uniek decor voor dit sportevent.”

Schepen van Sport Katrien Claus vult aan: “Beveren is een echte sportgemeente. Elke deelgemeente is uitgerust met een moderne sportinfrastructuur voor sporters van elk niveau. Met de Havenland Run hebben we er een jaarlijks sportevent van formaat bij dat vele sportieve Beverenaars, maar ook sporters van ver buiten de gemeentegrenzen, kan charmeren.”

Deel dit bericht