Lopers en wandelaars ontdekken dit weekend het groene havengebied rond Kallo

Op zaterdag 6 en zondag 7 november vindt de vierde editie van de Havenland Run & Walk plaats. De wandelaars en lopers maken met Kallo als start- en aankomstplaats een tocht van 8, 12 of 21 km door een verrassend groen stukje van de Waaslandhaven. Inschrijven is nog altijd mogelijk.

Zaterdagavond bijten de wandelaars de spits af. Tussen 17u en 19u, bij het vallen van de avond, gaan zij op pad voor een wandeling van 8 of 12 km. Hun tocht leidt hen onder andere door het Rietveld, een recent aangelegd natuurgebied van Natuurpunt dat vooral bestaat uit diepe en ondiepe plassen met rietvegetaties die in ontwikkeling zijn. De lichtjes van de haven op de achtergrond zorgen voor een feeëriek decor.

Zondagochtend zijn de lopers aan de beurt. Net als de wandelaars kunnen zij vrij starten in een bepaald tijdslot. De vroege vogels die voor de 21 km opteren, kunnen eraan beginnen tussen 9u en 9u30. De deelnemers aan de 8 km en de CM-Duorun vertrekken tussen 9u30 en 10u. Tussen 10u30 en 11u30 tot slot zullen aan de terreinen van KSK Kallo de lopers van de 12 km van start gaan.

“We kiezen heel bewust niet opnieuw voor een massastart, want we hebben vorig jaar gemerkt dat het tijdslotsysteem met vrije start erg in de smaak valt, zowel bij de wandelaars als bij de lopers”, legt Greg Broekmans van organisator Golazo sports uit. “De spreiding van de deelnemers zorgt voor veel comfort op de eventsite en het parcours van de Havenland Run & Walk.”

Burgemeester Van de Vijver: “Fascinerend stukje van Beveren”

Ook de gemeente Beveren is enthousiast over dit sportevenement op hun grondgebied. Burgemeester Marc Van de Vijver: “De Havenland Run & Walk is de gelegenheid bij uitstek om al sportend een minder gekend, maar fascinerend stukje van Beveren te ontdekken. Deelgemeente Kallo vormt met de combinatie van natuur en een wereldhaven een uniek decor voor dit sportevent.”

Schepen van Sport Katrien Claus vult aan: “Beveren is een echte sportgemeente. Elke deelgemeente is uitgerust met een moderne sportinfrastructuur voor sporters van elk niveau. Met de Havenland Run & Walk hebben we er een jaarlijks sportevent van formaat bij dat vele sportieve Beverenaars, maar ook sporters van ver buiten de gemeentegrenzen, kan charmeren.”

Eco-charter

Samen met de title partners heeft de organisatie voor deze vierde editie van de Havenland Run & Walk een eco-charter uitgewerkt. Respect voor de omgeving staat voorop. Zo zullen bijvoorbeeld bij alle bevoorradingen, zowel onderweg als aan de finish, plastic wegwerpbekers uit den boze zijn. Alle deelnemers dienen gebruik te maken van hun eigen beker. “Samen engageren we ons om zo weinig mogelijk wegwerpverpakkingen te gebruiken. Zo verkleinen we de afvalberg”, aldus Greg Broekmans.

Het percentage wandelaars/lopers bij de al ingeschreven deelnemers bedraagt ongeveer fiftyfifty. Online inschrijven kan nog tot en met vrijdagavond 23u59. Late beslissers kunnen zaterdagavond of zondagochtend ook ter plaatse nog inschrijven.

Deel dit bericht